Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.10.2012.

Ekipa Kopnene vojske pobednik 5. sportskog prvenstva Vojske Srbije



Proglašenjem pobednika i dodelom priznanja za postignute rezultate, danas je u kraljevačkoj kasarni „Ribnica“ svečano zatvoreno Peto sportsko prvenstvo Vojske Srbije. Pobednik prvenstva u ukupnom plasmanu je ekipa Kopnene vojske čijem predstavniku je načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković uručio pobednički pehar i čestitao na ostvarenom uspehu.

Drugo mesto u sveukupnom plasmanu, nakon pet takmičarskih dana, pripalo je ekipi Komande za obuku, dok je ekipa Generalštaba zauzela treće mesto. Četvrti su bili pripadnici Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, dok je ekipi Ministarstva odbrane pripala peta pozicija.

Zatvarajući ovogodišnje takmičenje, načelnik Generalštaba čestitao je pobednicima ističući da su u proteklih nekoliko dana takmičari bili u prilici da odmeravaju individualne i kolektivne sposobnosti.

- Proveravali ste svoje motoričke osobine, ali i duh, snagu uma i volju. Jačali ste pripadnost grupi i timu, kolektivu. Upravo to su vrednosti koje mora da poseduje pripadnik naše vojske. Važno je učestvovati i uspeh je naći se u ekipi koja predstavlja svoj vid i svoju jedinicu – istakao je general Diković naglašavajući da ostvareni rezultati ohrabruju i da je u takmičenju poštovanje protivnika imperativ.

On je izrazio očekivanje da će pripadnici naše vojske ubuduće u većem broju braniti odličja naše zemlje na međunarodnim takmičenjima.

Vojni sportisti, koji su se takmičili u pet disciplina, u pojedinačnom plasmanu osvojili su ukupno 156 medalja. U najzahtevnijoj vojničkoj disciplini - vojnom višeboju, najviše uspeha imao je poručnik Srđan Đurić iz Komande za obuku, na drugo mesto plasirao se stariji vodnik Miroslav Lacković iz ekipe Kopnene vojske, a bronzano odličje poneo je potporučnik Branislav Tošić iz redova ViPVO.

Ekipno u streljaštvu, najbolji su bili strelci Komande za obuku, prvo mesto u odbojci osvojila je, takođe, ekipa Komande za obuku, a prvo mesto u futsalu pripalo je Kopnenoj vojsci. Najuspešniji atletičari ovogodišnjeg prvenstva Vojske Srbije bili su pripadnici Komande za obuku, a najbolje rezultate ostvarili su džudisti Kopnene vojske. Na stazama za orijentiring na Kopaoniku najsnalažljiviji su bili takmičari Kopnene vojske.

Svečanom zatvaranju 5. sportskog prvenstva Vojske Srbije i uručivanju priznanja učesnicima prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, verskih zajednica, kao i kraljevački osnovci.
photoFOTOGALERIJA