Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.10.2012.

Ministar Vučić razgovarao s ambasadorom Kuvajta u Srbiji



Ministar odbrane Aleksandar Vučić danas je u razgovoru s ambasadorom Države Kuvajt Fuzi Abdulaziz Ahmad Al-Džasimom naglasio da Srbija smatra Kuvajt prijateljskom zemljom i da je zainteresovana za unapređenje svih vidova saradnje, posebno u oblasti odbrane, kao što su vojno-ekonomska, vojno-obrazovna i vojno-medicinska saradnja.

Ambasador Al-Džasim je konsatovao da njegova zemlja sa Srbijom ima dugu tradiciju prijateljskih odnosa, kako na političkom planu, tako i u svim drugim oblastima, koji nikada nisu prekinuti. On je naglasio zainteresovanost Kuvajta da se pored odbrambene, zajednički radi i na unapređenju ekonomske i sportske saradnje.

Posebna pažnja, tokom razgovora, posvećena je potencijalnim kuvajtskim investicijama u infrastrukturne projekte u Srbiji. Obostrano je konstatovano da postoje veliki potencijali za investicije i dogovoreno je da Srbija definiše konkretne projekte za koje je zainteresovana, a kuvajtska strana bi za njihovu izgradnju odobrila kredite pod veoma povoljnim uslovima.