Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.09.2012.

Maratonska ekipa Ministarstva odbrane na Moskovskom maratonu



Glavni grad Rusije bio je domaćin 32. međunarodnog Moskovskog maratona. U trci dugoj 42.195 metara nastupili su članovi maratonske ekipe Ministarstva odbrane Republike Srbije, pripadnici Vojne akademije: major Aleksandar Neševski, stariji vodnik Goran Čegar, vojni službenik Ksenija Bubnjević i profesionalni vojnik sportskog voda Mariana Čegar Lukić. Šef delegacije bio je potpukovnik Dragan Todorov.

Po izuzetno hladnom i vetrovitom vremenu, svi naši predstavnici su uspešno završili maratonsku stazu i ostvarili dobre rezultate. Profesionalni vojnik sportskog voda Mariana Čegar Lukić, zauzela je u svojoj starosnoj kategoriji 1. mesto (19. mesto sveukupno), vojni službenik Ksenija Bubnjević, zauzela je 20. mesto u sveukupnom plasmanu uz obaranje ličnog rekorda, major Aleksandar Neševski, uz oboreni lični rekord u maratonu, zauzeo je 1. mesto u starosnoj kategoriji (35. mesto), dok je stariji vodnik Gopran Čegar u svojoj starosnoj kategoriji zauzeo 6. mesto (67. mesto).

Članove naše maratonske ekipe primila je ambasadorka Republike Srbije u Rusiji Jelica Kurjak koja je izrazila zahvalnost ekipi za požrtvovanje i uspešno predstvaljanje naše zemlje u Moskvi, a na putu ostvarivanja dobrih rezultata u Moskvi, značajnu podršku ekipi MO pružili su i vojni izaslanik pukovnik Zoran Stojković i pomoćnik izaslanika potpukovnik Marko Marković.

U trci, koja je ujedno bila i zvanično prvenstvo Rusije, učestvovalo je više od 1.500 maratonaca iz celog sveta. Start i cilj trke bio je na Crvenom trgu.