Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.09.2012.

Prijem novoproizvedenih potporučnika u Komandi za obuku



Komandant Komande za obuku brigadni general Dušan Stojanović priredio je danas prijem za najmlađe potporučnike u Domu garde na Topčideru gde su, pored komandanta, učestvovali i članovi proširenog Kolegijuma.

Pozdravljajući najmlađe potporučnike general Stojanović je naglasio da jedinice Komande za obuku dobijaju motivisan i obrazovan kadar koji će u narednom periodu doprineti izgradnji operativnih sposobnosti sastava u koje odlaze.

- Na prvim dužnostima komandira voda imaćete podršku starijih kolega, ali pred strojem ćete, ipak, biti sami. Potrebno je zato da iskoristite znanje stečeno na Vojnoj akademiji, da budete lideri i da primerom utičete na ljude koje osposobljavate. Od vas očekujemo da svojim profesionalnim odnosom značajno doprinesete realizaciji najvažnijeg zadatka Komande za obuku - individualnoj obuci profesionalnih vojnika i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Lična priprema, metodična razrada obuke i profesionalni pristup izvršavanju zadataka predstavljaju neophodne preduslove za kvalitetno izvršavanje obaveza koje vas očekuju na početnim dužnostima - rekao je general Stojanović.

Pomoćnik komandanta Komende za obuku pukovnik Marinko Pavlović informisao je najmlađe potporučnike o organizaciji, strukturi i zadacima Komande i potčinjenih jedinica. Posle pauze od nekoliko dana, novopromovisani potporučnici odlaze u Požarevac, na dvonedeljni kurs, a zatim se upućuju u jedinice u koje su raspoređeni na prve dužnosti.