Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.09.2012.

Uručena odlikovanja pripadnicima sistema odbrane



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković uručio je danas u Domu Garde na Topčideru odlikovanja i vojne spomen-medalje pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja dodeljuju predsednik i ministar odbrane Republike Srbije.

Ukazom predsednika, zlatnim i srebrnim medaljama odlikovano je 50 pripadnika sistema odbrane za revnosnu službu za izuzetne rezultate postignute u obavljanju dužnosti i zadataka zaštite i spasavanja ugroženih građana za vreme trajanja vanredne situacije izazvane snežnim padavinama u Republici Srbiji. Naredbama ministra odbrane pet pripadnika Vojske Srbije dobilo je vojne spomen-medalje za izuzetne rezultate u vojnoj službi.

Čestitajući dobitnicima, general Diković je rekao da su oni pokazali da je sistem spreman i sposoban da odgovori zahtevima.

- Vi ste predstavnici vaših kolektiva, timova i jedinica, koje su zajedno sa vama rešavali zadatke proteklih godina, ali ste radom, ponašanjem i svojim primerom, hrabrošću i požrtvovanjem, ipak bili najbolji u tim kolektivima, rekao je načelnik Generalštaba i naglasio da nije jednostavno izdvojiti se po rezultatima u kolektivu, i da to govori o visokoj motivaciji privrženosti vojsci, sistemu i državi.

Zajedničkim radom i visokim stepenom razumevanja brže ćemo dostići ciljeve, bićemo vedriji i raspoloženiji, a iznad svega, operativne sposobnosti biće povećane. Naši ljudi su najveća prednost koju ovaj sistem ima. To nam je resurs koji najviše vredi, i ako je potrebno treba najviše pažnje posvetiti upravo njemu, istakao je general Diković.

Svečanosti su prisustvovali članovi kolegijuma ministra odbrane, kolegijuma načelnika Generalštaba i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
photoFOTOGALERIJA