Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.08.2012.

Poseta stranih vojnih predstavnika Muzeju JRV



U organizaciji Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Sektora za politiku odbrane MO RS i Komande ViPVO, strani vojni predstavnici akreditovani u Republici Srbiji posetili su danas Muzej Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva u Surčinu. Poseta je organizovana u okviru aktivnosti kojim se obeležava vek postojanja srpske avijacije.

Načelnik Muzeja JRV potpukovnik Ivan Ukić i direktor Muzeja Vazduhoplovstva Predrag Grandić poželeli su izaslanicima dobrodošlicu nakon čega su gosti obišli stalnu postavku.

Delegacija je tokom obilaska upoznata s istorijatom razvoja srpskog vojnog vazduhoplovstva od osnivanja do danas. Kod stranih vojnih predstavnika najviše interesovanja je izazvala raznovrsnost letelica koje su se koristile u našim oružanim snagama kao i tradicionalno visok nivo saradnje sa vazduhoplovstvima drugih zemalja.

Na kraju, gostima je ponuđeno prigodno osveženje i razmenjeni su pokloni. Predsednik Beogradske asocijacije vojnih izaslanika zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu i realizovanoj poseti i izrazio nadu da će ovaj vid saradnje biti nastavljen.