Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.08.2012.

Vojska pomaže u gašenju požara



Po naređenju ministra odbrane pripadnici Vojske Srbije pomagali su civilnom stanovništvu i snagama Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije u gašenju požara na područjima u opštinama Čačak i Gornji Milanovac.

Oko 200 pripadnika 2. brigade Kopnene vojske i Komande za obuku iz garnizona Kraljevo i Gornji Milanovac bili su angažovani u gašenju požara na pravcima prema selima Gornja Gorevnica, Miokovci i Milićevci.

Pored vojnika i starešina angažovano je i nekoliko desetina vozila uključujući i cisterne. Na terenu je bio i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Milan Bjelica, a u pripravnosti su vojnici i starešine iz drugih garnizona Vojske Srbije.

Trideset pripadnika Vojske Srbije iz garnizona Kruševac gasili su požar na površinama četinarskih šuma iznad Brusa u rejonu Kriva Reka. U gašenju požara učestvovao je i helikopter Vojske Srbije.

Tokom vikenda oko 80 pripadnika Vojske učestvovalo je u gašenju požara na planini Tari. Pored toga, vojnici su bili angažovani i u gašenju vatrene stihije u Prokuplju, Knjaževcu i Bubanj potoku.
photoFOTOGALERIJA