Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.06.2012.

Sahranjeni kadeti Filip Milojević i Milina Miletić



Kadeti Vojne akademije Filip Milojević i Milina Miletić, koji su stradali u nesreći na intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade”, sahranjeni su danas uz vojne počasti na mesnim grobljima. Počasnom paljbom poslednji pozdrav Filipu i Milini uputili su počasni vodovi Vojske Srbije.

Kadet Filip Milojević sahranjen je u selu Gornja Trnava kod Topole. Pored članova porodice, rođaka, mnogobrojnih meštana i kadeta Vojne akademije, sahrani su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković sa saradnicima, načelnik Vojne akademije general-major Mladen Vuruna, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Igor Jovičić, predsednik opštine Topola Dragan Jovanović i predstavnici lokalnih vlasti.

Prisutni su na opelu zapalili sveće, a kadet Vojne akademije izrecitovao je pesmu koju je napisao za svoje preminule kolege navodeći da „bol koji osećaju može i kamen da sprži“.

Na milanovačkom „Brdu mira“, Mininom poslednjem ispraćaju, uz njene najbliže, prijatelje, kolege sa Akademije i sugrađane, prisustvovao je ministar odbrane Dragan Šutanovac, zamenik načelnika Generalštaba general - major Milan Bjelica, izaslanik predsednika Republike Milorad Simić, kao i visoki oficiri Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

– Živećeš u nama, mala balerino, u stroju, na tvojim omiljenim mestima za izlazak. Pamtićemo te i po šaputanju iz prve klupe do prozora, princes krofnama, pršuti i kajmaku sa Rudnika ali i po zvezdici na ramenu, koju nisi stigla da istetoviraš, iako si žarko želela, rekla je kadetkinja Miljana Prstojević i dodala da će sve kolege Minu zauvek pamtiti po dobroti.