Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.05.2012.

Inžinjerci Druge brigade grade put u opštini Tutin



Pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske grade deonicu puta Mađare - Paljevo - Orlje, u opštini Tutin, dugu dvanaest kilometara. Investitori radova su Kancelarija za razvoj nedovoljno razvijenih područja Republike Srbije i opština Tutin, dok ukupni troškovi opravke i rekonstrukcije putne komunikacije do predasfaltne faze iznose deset i po miliona dinara.

Starešine i vojnike Druge brigade, kojom komanduje pukovnik Milić Stanić, obišao je na trasi načelnik štaba Druge brigade pukovnik Muharem Fazlić koji je tom prilikom istakao da Vojska Srbije i ovim poduhvatom nastavlja tradiciju pomaganja narodu. Pukovnik Fazlić pohvalio je rad inžinjeraca na terenu i podsetio da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije, povodom dana Vojske Srbije, pohvalio kompletan sastav 210. inžinjerijskog bataljona za veliko požrtvovanje i sve što su učinili na otklanjanju posledica izazvanih elementarnim nepogodama i snežnim padavinama.

Po rečima komandira radne grupe na terenu starijeg vodnika Dragana Pavlovića, kraljevački inžinjerci su pre 23 dana počeli da rade put Mađare - Paljevo - Orlje. Oni su do sada uradili tri i po kilometara puta i pritom eksploatisali devet hiljada kubika zemlje pri probijanju i proširenju puta i izradi kanala i škarpi. Reč je o velikom poslu i Pavlović predviđa da će inžinjerci, ako ih vreme posluži, raditi još tridesetak radnih dana. Posle toga, naravno, na sledeće gradilište, a u srcima starešina i vojnika ostaće ponos što su završili još jedno neimarsko delo.

Meštani Paljeva i drugih sela tutinske opštine sa zadovoljstvom posmatraju kako radovi na putu odmiču i tvrde da će renovirana komunikacija omogućiti mnogo bolji život za osamdesetak domaćinstava na ovom području.