Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.05.2012.

Ministar Šutanovac obišao 56. sajam tehnike i tehničkih dostignuća



Ministar odbrane Dragan Šutanovac sa saradnicima obišao je danas 56. sajam tehnike i tehničkih dostignuća na kome je predstavnik Vojne industrije bio HK “Krušik“ iz Valjeva. Domaćin tog štanda generalni direktor „Krušika“ Jovan Davidović prezentovao je ministru odbrane izložene proizvode iz civilnog programa koje ta fabrika proizvodi.

Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Ilija Pilipović istakao je da je odbrambena industrija sada u periodu investicionog ulaganja u iznosu od 25 miliona evra.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije svojom odbrambenom industrijom polažu veliki značaj na reindustrijalizaciju kako svojih kapaciteta tako i industrije uopšte, rekao je Pilipović.

Ostatak posete protekao je u obilasku štandova na sajmu na kojima su izloženi noviteti iz različitih oblasti tehnike.

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća je najstarija manifestacija Beogradskog sajma i najznačajniji događaj te vrste u zemlji i regionu, koji neposredno promoviše potencijale i interesovanja u oblasti tehnike.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje 500 izlagača iz 23 zemlje. Polovina izlagača su strane kompanije iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske Češke, Grčke, Holandije, Nemačke, Turske, a prvi put će se pojaviti izlagači sa Tajvana, iz Narodne Republike Kine.
photoFOTOGALERIJA