Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.05.2012.

Potpisan Protokol o školovanju na Vojnoj akademiji



Predsednik Vlade Republike Srbije ujedno i ministar finansija Mirko Cvetković i ministar odbrane Dragan Šutanovac potpisali su danas Protokol o načinu školovanja kadeta i studenata na Univerzitetu odbrane – Vojnoj akademiji.

Premijer Cvetković izrazio je zadovoljstvo što su Ministarstvo finansija i Ministarstvo odbrane danas potpisali Protokol o saradnji u oblasti obrazovanja kadrova na Vojnoj akademiji.

- Javne finansije veoma su značajna oblast, ne samo za Vladu, već i za čitavu zemlju. U tom kontekstu vrlo je značajno da se naši kadrovi, koji se obrazuju, upoznaju sa načinom vođenja javnih finansija i sa osnovnim problemima koji se tu javljaju. Ovo je prilika za studente Vojne akademije da se sa tim upoznaju iz prve ruke, da se u niz praktičnih nastava i tematskih predavanja uključe i na taj način obrazuju, rekao je premijer Cvetković.

Ministar Šutanovac naglasio je da je Ministarstvo odbrane prepoznalo obrazovanje kao jedan od najvažnijih segmenata razvoja sistema odbrane i cele države.

- Kao što je poznato u godinama za nama formirali smo Univerzitet odbrane i Vojnomedicinski fakultet, uredili smo i druge segmente prema potrebi za obrazovanjem u oblasti bezbednosti i odbrane, a danas smo imali priliku da potpišemo Protokol o saradnji koji se tiče školovanja u oblasti javnih funkcija, rekao je ministar odbrane.

On je dodao da su potrebe sistema odbrane pre svega školovanje kadeta, ali i civilnih lica zainteresovanih da im se pruži mogućnost zaposlenja u javnim državnim službama.

Saradnja između Ministarstva odbrane i Ministarstva finansija zasniva se na sagledavanju potreba školovanja i usavršavanja kadrova za potrebe javnih finansija, zajedničkim interesima u oblasti školovanja i usavršavanja kadrova za rad finansijskih službi u Ministarstvu odbrane, Vojsci Srbije i ostalim budžetskim korisnicima koje se realizuje u okviru akreditovanih studijskih programa Vojne akademije u sastavu Univerziteta odbrane, u skladu sa zakonom.
photoFOTOGALERIJA