Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.05.2012.

Završeno prvenstvo u planinskom trčanju u Dimitrovgradu



U Dimitrovgradu je danas završeno Treće međunarodno vojno prvenstvo u planinskom trčanju, na kome se učestvovali takmičari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crna Gore, Makedonije, Rumunije, Slovenije i naše zemlje. U muškoj konkurenciji nastupilo je 38 sportista, iz devet zemalja, a u ženskoj konkurenciji nadmetalo se 17 takmičarki, iz šest zemalja.

U sveukupnom plasmanu, gde su se bodovali rezultati tri najuspešnija takmičara u muškoj i dve takmičarke u ženskoj konkurenciji, prvo mesto osvojila je ekipa oružanih snaga Rumunije, dok se na drugu poziciju plasirala ekipa Srbije. Treće mesto izborila je ekipa Bugarske.

Rumunija je pobedila i u ekipnoj muškoj konkurenciji, drugo mesto osvojila je ekipa Hrvatske, dok je ekipi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koju su činili stariji vodnik prve klase Igor Vuković, kapetan Blažo Maksimović i major Neševski Aleksandar, pripalo treće mesto.

Članice ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije – potporučnica Nevena Jovanović i profesionalne vojnikinje Ksenija Bubnjević, Mariana Čegar Lukić, Nataša Ćulafić, trujumfovale su u ženskoh ekipnoj konkurenciji, ispred ekipa Rumunije i Bugarske.

Pobede u pojedinačnoj muškoj i ženskoj konkurenciji ostvarili su pripadnici Rumunije – kapetan Mihaela Botežan i zastavnik Marcel Laza. Drugo i treće mesto u muškoj konkurenciji pripalo je vojnicima iz Rumunije Levanteu Racu i Ovidiu Mutu, dok je u ženskoj konkurenciji drugo mesto osvojila legendarna bugarska takmičarka Danijela Jordanova, a treće mesto predstavnica naše zemlje Ksenija Bubnjević.

Takmičenje u Dimitrovgradu održano je po lepom i sunčanom vremenu, uz prisustvo velikog broja gledalaca. Organizatorima je posebno drago što su na takmičenju nastupili prvi put i pripadnici Protivterorističke jedinice MUP Republike Srbije. Predstavnici oružanih snaga koje su učestvovale na Trećem prvenstvu u planinskom trčanju ocenili su domaćina najvišom ocenom za gostoprimstvo i organizaciju takmičenja.

Svečano proglašenje pobednika održano je na centralnom trgu u Dimitrovgradu i tom prilikom su priznanja najboljim pojedincima i ekipama uručili zamenik šefa delegacije Srbije pri CISM general-potpukovnik Aleksandar Živković, potpukovnik Dragan Todorov, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad dr Vasil Velčev i opštinski saradnik za sport Aleksandar Andrejević.
photoFOTOGALERIJA