Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.05.2012.

Prvi stanari naselja „Vojvoda Stepa Stepanović“



Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je danas ključeve pet vojnih stanova koji su izgrađeni na lokaciji nekadašnje kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović". Isto je učinio i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, ali za pet civilnih komšija u tom naselju. Uručivanju ključeva prisustvovao je i direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić.

Nakon dodele ključeva, ministri Šutanovac i Dulić obišli su jedan od stanova.

Čestitajući svima koji su dobili stanove, ministar Šutanovac je istakao da je reč do sada o najvećem projektu stambenog zbrinjavanja pripadnika sistema odbrane i civilnog stanovništva. On je dodao da će se na ovaj način uštedeti dosta novca jer će se smanjiti isplate uvećanih troškova stanovanja za pripadnike sistema odbrane, koji svakog meseca iznose 120 hiljada evra, a ukupno oko 2,5 miliona evra koja će se dalje plasirati u stanogradnju i rešavanje stambenih pitanja.

- Zahvaljujući Građevinskoj direkciji, Ministarstvo odbrane je ostvarilo veliku dobit, u iznosu od 77 miliona evra, što je oko 875 stanova, od kojih 150 izvan Beograda koje smo dobili ustupanjem kasarne „Stepa Stepanović“- naglasio je ministar Šutanovac dodajući da će za pet godina ukupno biti rešeno više od 5,5 hiljada stambenih pitanja što nije učinjeno godinama unazad.

Govoreći o značaju uspešno završenog državnog projekta, ministar Dulić je istakao će svi oni koji se uskoro budu uselili u te stanove uveriti u kvalitet života, u skladu sa standardima 21. veka, dodajući da su stanovi građeni isključivo od domaćih materijala.

Prema rečima direktora Grujuća, na tom mestu je najveće gradilište u jugoistočnoj Evropi, na kome se gradi 440 hiljada kvadrata stambenih površina, na kome je bilo angažovano više od 30 hiljada radnika, a prvih 500 stanova je već završeno.
photoFOTOGALERIJA