Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.04.2012.

Uručeni ključevi 77 stanova na Bežanijskoj kosi



Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je danas aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ključeve za stanove na Bežanijskoj kosi. Novoizgrađenih 77 stanova nalazi se u drugoj Mesnoj zajednici u ulici Peđe Milosavljevića 26, 28 i 32.

Tom prilikom ministar Šutanovac rekao je da Ministarstvo odbrane nastavlja sa planom realizacije stambenih pitanja pripadnika Vojske Srbije.

- Danas smo na ovom prostoru uručili ključeve 77 stanova, što u poslednje četiri godine čini 550 stanova na Bežanijskoj kosi. Podsećam da smo napravili plan da za četiri i po godine realizujemo oko 500 stambenih pitanja i veoma mi je drago da sa tim planom nastavljamo, poručio je ministar odbrane i dodao da na prostoru Bežanijske kose ima još 250 neizgrađenih stanova čija su rešenja uručena 2001. godine i da se nada da će krajem ove i početkom sledeće godine izgradnja ukupno 900 stanova biti završena.

- Podsećam da smo započeli projekat izgradnje malih kuća i da imamo veoma važna pitanja stambenih kreditiranja, kao i kredite koje dodeljujemo našim vojnim penzionerima širom Srbije. Uskoro ćemo i na prostoru bivše kasarne „Stepa Stepanović“ uručivati ključeve stambenih jedinica, dodao je ministar Šutanovac i istakao da je ovo jedna od najboljih godina po pitanju rešavanja stambenih pitanja bilo penzionisanih, bilo aktivnih vojnih lica.

Nakon uručivanja ključeva ministar odbrane zajedno sa stanarima obišao je nekoliko novoizgrađenih stanova na toj lokaciji.

U toku prethodnih pet godina na lokaciji II Mesne zajednice Bežanijska kosa završena je izgradnja tri objekta i do danas je useljeno 463 stana. Ministarstvo odbrane kao investitor raspolaže lokacijama za tri objekta 24, 25 i 29 na kojima je ranije započeta izgradnja. Nastavak i dinamika izgradnje objekta zavisi od mogućnosti obezbeđenja sredstava i visine odobrenih sredstava.
photoFOTOGALERIJA