Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.04.2012.

Saradnja u oblasti logistike



Na osnovu Plana bilateralne vojne saradnje sa Češkom za 2012. godinu, u Sektoru za materijalne resurse boravi stručni tim iz Multinacionalnog logističkog koordinacionog centra na seminaru iz oblasti logistike.

Osnovni ciljevi seminara su sagledavanje koncepta organizacije i planiranja logističke podrške Češke Armije i upoznavanje sa aktivnostima Multinacionalnog logističkog koordinacionog centra, sa akcentom na pripreme logističke vežbe u Slovačkoj „Sposobni logističar 2013“.

Češka kompanija AURA će tokom seminara prezentovati mogućnosti i iskustva u oblasti logistike na polju razvoja i korišćenja informacionog sistema logistike.

U okviru aktivnosti održan je sastanak delegacije Ministarstva odbrane Republike Srbije i Vojske Srbije, koju predvode general-major dr Danko Jovanović, načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba i brigadni general dr Srđan Novaković, načelnik Uprave za opštu logistiku Sektora za materijalne resurse i delegacije Češke Republike, koju predvode brigadni general Vladimir Halenka, direktor Sektora za logistiku Generalštaba Češke Armije i pukovnik Miroslav Pelikan, direktor Multinacionalnog logističkog koordinacionog centra. Sastanku je prisustvovao i izaslanik odbrane Češke u Srbiji, pukovnik Lorant Kurtoši. Tema sastanka je pristupanje naše zemlje Multinacionalnom logističkom koordinacionom centru, oblici angažovanja i buduća saradnja u oblasti logistike.