Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.03.2012.

Major Dragan Mladenović dobitnik nagrade Privredne komore Beograda



Pripadniku Vojske Srbije, majoru Draganu Mladenoviću, na svečanosti u beogradskom pozorištu „Atelje 212“, uručena je nagrada Privredne komore Beograda za najbolju magistarsku tezu, na temu„Međunarodni aspekt sajber ratovanja“.

Major Mladenović jedan je od dobitnika godišnje nagrade te institucije koja se dodeljuje za najbolje doktorske disertacije, magistarske teze, master i diplomske radove, a ove godine njima su priključene i nagrade za najbolja tehnička unapređenja i dizajnerska rešenja. Nagrađenu tezu major Mladenović odbranio je na Fakultetu organizacionih nauka, u školskoj 2010/2011. godini.

„Velika je čast dobiti ovakvo priznanje, naročito zbog toga što sam ceo rad, kao stipendista Ministarstva odbrane, radio sa velikom ljubavlju“, istakao je major Mladenović. Tematikom sajber ratovanja bavi se duže od pet godina, i namerava da znanja u toj oblasti proširi i usavrši na doktorskim studijama, takođe na Fakultetu organizacionih nauka. Prema Mladenovićevim rečima računarstvo i informatičke tehnologije značajno su promenile način komunikacije.

„U magistarskoj tezi kojom sam se bavio, istraživanje sam usmerio u dva pravca – da se utvrdi šta je to sajber ratovanje, i da se odrede njegove karakteristike sa ciljem omogućavanja državi da se odbrani“ objasnio je Mladenović suštinu svog istraživanja.

Godišnja nagrada Privredne komore Beograda za najbolje doktorske disertacije, magistarske teze, master i diplomske radove tradicionalno se dodeljuje od 1968. godine, sa namerom da što kvalitetnije poveže privredu i nauku i tako afirmiše pronalazačka, dizajnerska i inovatorska rešenja koja se mogu primenjivati u privredi.

Svečanosti u „Ateljeu 212“, osim predstavnika Privredne komore Beograda, predsednika te institucije dr Milana Jankovića, prisustvovali su gosti iz Vlade Republike Srbije, republičkih ministarstava, međunarodne diplomatske zvanice i mnogobrojni naučnici i privrednici iz Srbije i regiona.
photoFOTOGALERIJA