Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.03.2012.

Najbezbedniji vozači u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije



Na sednici Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju, održanoj u Sektoru za materijalne resurse Ministarstva odbrane, proglašeni su najbezbedniji vozači u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za 2011. godinu.

Sednici, kojom je rukovodio načelnik Uprave za opštu logistiku Sektora za materijalne resurse brigadni general doc. dr Srđan Novaković, prisustvovali su predstavnici uprava i komandi u MO i VS, kao i članovi Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za bezbednost saobraćaja Vlade Republike Srbije.

Laskava priznanja najbezbednijih vozača u minuloj godini, prema oceni komisije, poneli su stariji vodnik prve klase Zoran Radović iz bataljona Vojne policije-jedinice za specijalne namene Kobre, desetar Goran Štakić iz Vojne bolnice u Nišu i civilno lice Vitomir Aćimović iz Logističkog bataljona Garde. Nagrađenim vozačima priznanja i novčane nagrade uručio je brigadni general Srđan Novaković.

Ideja akcije, koja se po osmi put organizuje, je promocija povećanja nivoa bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju, ali i podstrek svim vozačima u daljem radu.

Na sednici je analizirana bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju i stanje bezbednosti u Republici Srbiji. Zaključeno je da se, i pored složenih uslova za saobraćaj, u godini za nama dogodio manji broj saobraćajnih nezgoda vojnih vozila, ali su posledice bile veće.

U prethodnoj godini učinjeno je mnogo na povećanju nivoa bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju. Jedna od najvažnijih aktivnosti je prijem Srbije u članstvo Evropske komisije za bezbednost saobraćaja u oružanim snagama kao i realizacija 5. stručnog skupa „Bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju“.