Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.03.2012.

Donacija Centru za samostalno učenje engleskog jezika



Izaslanici odbrana Sjedinjenih Američkih Država, kraljevina Norveške, Danske, Švedske, Holandije i Velike Britanije i direktor Britanskog saveta u Beogradu posetili su danas Centar za samostalno učenje engleskog jezika Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba u Beogradu.

Prilikom posete, izaslanik odbrane Sjedinjenih Američkih Država pukovnik Pol Brocen uručio je predstavnicima Centra knjige, časopise, magazine i novine na engleskom jeziku. Donirani materijal koristiće se za metodsko-stručnu pripremu nastavnika engleskog jezika za usvajanje novih metoda učenja.

Centar za samostalno učenje engleskog jezika je multimedijalni kabinet sa kompjuterskom, digitalnom video i audio opremom, najsavremenijim softverima za učenje engleskog jezika, bibliotekom knjiga, kao i stalnom internet konekcijom za posetu sajtovima posebno dizajniranim za učenje opšteg i vojnog engleskog jezika.

U narednom periodu planirana je modernizacija Centra za samostalno učenje engleskog jezika. Upotreba savremenih tehnologija i softverskih platformi obezbediće efikasnost i razmenu nastavnog procesa i nastavnog materijala i testova međusobnom komunikacijom 14 sličnih centara u garnizonima VS.