Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.02.2012.

Sastanak Mešovite komisije Srbija – SAD



U Ministarstvu odbrane održan je redovni sastanak Mešovite komisije Srbija – SAD za pitanja reforme sistema odbrane. Članove Mešovite komisije SAD predvodio je profesor Tomas Jang iz Centra za civilno-vojne odnose iz Montereja.

Sastankom je rukovodio predsednik Mešovite komisije, general-major dr Božidar Forca, načelnik Uprave za strategijsko planiranje, a učestvovali su članovi Mešovite komisije iz Ministarstva odbrane, Generalštaba Vojske Srbije i operativnih komandi Vojske Srbije.

Članove Mešovite komisije iz SAD primio je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Miščević.

Osnovne teme sastanka bile su edukacija pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2012. godini u Republici Srbiji i u SAD. Utvrđen je Plan edukacije pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Republici Srbiji u 2012.godini. Takođe, postignut je sporazum da se dva pripadnika Ministarstva odbrane ove godine usavršavaju u Centru za civilno-vojne odnose na 13–nedeljnom kursu koji će finansirati američka strana.

Zaključeno je da se rad Mešovite komisije odvija po planu, a da se oblici edukacije pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u saradnji sa Centrom za civilno-vojne odnose iz Montereja, uspešno pripremaju i realizuju.