Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.02.2012.

Vojska pomaže građanima



Stotinu pripadnika Garde i Komande za obuku danas čiste sneg sa ulica Beograda. Gardisti Vojske Srbije u raščišćavanju snega na pravcima Užička - Teodora Drajzera - Neznanog Junaka - Crnotravska - Kraljice Ane - Mihajla Avramovića - Bulevar Kralja Aleksandra i Kneza Miloša - Birčaninova - Resavska - Nemanjina, kao i oko Doma vojske. Pripadnici Komandnog bataljona Komande za obuku angažovani su na čišćenju snega oko Vojnomedicinske akademije.

Treća brigada Kopnene vojske danas u jutarnjim časovima uključila se u čišćenje snega u Nišu. Pripadnici ove brigade, sa tri inžinjerijske mašine, danas su raščišćavali sneg sa saobraćajnica u krugu Gradske bolnice i sa niškog bulevara koji vodi prema Niškoj banji.

U Prokuplju, pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona sa jednom inžinjerijskom mašinom, angažovani su na čišćenju putnog pravca koji vodi od Belog Kamena prema Žitnom potoku i selu Dubovu.

U toku sutrašnjeg dana još dve inžinjerijske mašine 3. brigade biće upućene u opštine Kuršumlija i Blace. Mašine koje sutra stižu u ove opštine pogodne su za rad u gradskim uslovima.

Već četiri dana pripadnici 3. brigade čiste sneg sa nekategorisanih puteva ka zavejanim selima i zaseocima u opštini Babušnica. Do sada je očišćeno oko 9 kilometara puteva ka zaseocima Kambelevci i Našuškovica.

Pripadnici ove brigade ranije su se angažovali na čišćenju snega u opštini Crna Trava, gde su očistili oko 37 kilometara puta.

Pripadnici Centra za obuku Kopnene vojske iz Požarevca od 28. januara angažovani su na čišćenju snežnih nanosa sa puteva u opštini Ivanjica. Dva dozera, jedan dozer u selu Kušići, a drugi u selu Bratljevo očistila su oko 30 kilometara puta. Danas, pripadnici ove jedinice čiste sneg oko Gradske bolnice „Voja Dulić“ u Požarevcu.
photoFOTOGALERIJA