Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.01.2012.

S a o p š t e nj e



U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 07.05 časova na putu Vranje - Skoplje na ulazu u Bujanovac povređeno je osam pripadnika Vojske Srbije. Povređeni su profesionalni vojnici Marko Stanković, Dejan Stojanović, Saša Marković, Aleksandar Jovanović, Ivan Jovanović, Danilo Milenković, Nikola Stamenković i Ivan Mladenović, svi iz 41. pešadijskog bataljona 4. brigade KoV.

U udesu su učestvovali kombi leskovačkih registarskih oznaka u privatnom vlasništvu, u kome su bili pripadnici Vojske Srbije koji su putovali na svoja radna mesta, i putničko vozilo "mercedes" bujanovačkih registarskih oznaka.

Petorica povređenih pripadnika Vojske Srbije posle udesa prebačena su u Vojnu bolnicu Niš, jedan je zbrinut u Kliničkom centru u Vranju, a dvojica u garnizonoj ambulanti Vranje i svi se nalaze van životne opasnosti.

Teže povrede imaju profesionalni vojnici Aleksandar Jovanović i Marko Stanković koji su zadobili povrede 12. grudnog pršljena, Saša Marković je zadobio povrede glave i vratnog dela kičme, Dejan Stojanović je zadobio povrede glave, prelome obe potkolenice sa sumnjom da je doživeo i prelom desne butne kosti, dok je lakše povređen Nikola Stamenković

I ostala tri pripadnika Vojske Srbije, koji se nalaze u bolnici u Vranju, biće prebačeni na dalje lečenje u Vojnu bolnicu Niš.