Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.01.2012.

Potpisan Ugovor o medicinskom zbrinjavanju učesnika Evropskog prvenstva u rukometu



Načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pukovnik dr Zoran Popović i generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković potpisali su danas Ugovor o medicinskom zbrinjavanju učesnika Evropskog prvenstva u rukometu koje će biti održano od 17. do 29. januara u Srbiji. O zdravlju učesnika brinuće lekari Vojnomedicinske akademije i Vojne bolnice u Nišu.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane dr Zoran Jeftić je tom prilikom istakao da Ministarstvo odbrane u poslednjih pet godina intenzivno daje podršku svim velikim sportskim dešavanjima u Srbiji.

- Naše ministarstvo poslednjih godina daje poseban značaj razvoju sporta, fizičke obuke i fizičke pripreme u okviru sistema tako da je i ovaj deo naše saradnje sa civilnim strukturama veoma bitan i posebno intenziviran od vremena Univerzijade. Ceo sistem vojnog zdravstva je stavljen u pogon u segmentu koji je potreban za ovakav događaj. Nadam se da naši doktori i tehničari neće imati puno posla, a verujte da je to za vojno zdravstvo deo kolača koji nije nesavladiv i da smo spremni da izađemo u susret svim zahtevima, podvukao je državni sekretar Jeftić.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pukovnik dr Zoran Popović napomenuo je da su obezbeđeni visokokvalitetna materijalna sredstva i kadar koji će pokrivati sve događaje na prvenstvu.

- Rukometnom savezu Srbije mogu da kažem da može biti siguran u ozbiljnost i kvalitet poslova koje ćemo obavljati u Vršcu, Nišu i Beogradu. Mi smo za ove potrebe stavili u službu naše resurse kao što su Vojnomedicinska akademija i Vojna bolnica u Nišu jer je praksa u svetu da ovako velike događaje obezbeđuju i vojni saniteti, rekao je pukovnik Popović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Rukometnog saveza Srbije i reprezentacije koji su istakli da je naša ekipa spremna i da je ta manifestacija izuzetno značajna za promociju naše zemlje u svetu sporta.
photoFOTOGALERIJA