Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.05.2024.

Ministar Gašić obišao Četvrtu brigadu kopnene vojskeMinistar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

Ministra Gašića dočekali su zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a o stanju u jedinici i težišnim zadacima za naredni period informisao ga je komandant Četvrte brigade pukovnik Siniša Nikolić.

Tokom obilaska, ministru Gašiću predstavljen je deo novouvedenog i modernizovanog naoružanja i vojne opreme poput oklopnih borbenih vozila “LAZAR-3” i “MRAP”,  digitalizovanih samohodnih višecevnih lansera raketa 128 mm M-17 „Oganj”, vozila visoke prohodnosti “hamer”, kao i protivoklopnih sistema “kornet” i lakih četvorocikala „kvad“.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da ulažu napore da Četvrta brigada kopnene vojske, kao i druge jedinice Vojske Srbije, budu opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom, kako bi imale najbolje uslove za realizaciju zadataka koje pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo  - rekao je ministar odbrane.

Ministar Gašić odao je priznanje pripadnicima Četvrte brigade na profesionalnom, odgovornom i uspešnom izvršavanju zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti uz sve izazove koje ti zadaci nose sa sobom i podsetio da su pripadnici brigade uvek bili prvi i kada je trebalo pomoći stanovništvu bilo da je reč o poplavama, zavejanim putevima ili vodosnabdevanju.

U okviru današnje posete Četvrtoj brigadi kopnene vojske, ministar odbrane obišao je i Spomen sobu te jedinice koja je posvećena bogatoj vojnoj istoriji Vranja i okoline, od perioda srpsko-turskih ratova do sukoba na Kosovu i Metohiji i NATO agresije 1999. godine.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.05.2024
mp4 (195,08 MB)
Obilazak