Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.04.2024.

Nagrade za najbezbednije vojne vozačeNa sednici Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju održanoj danas u kasarni „Topčider“ u Beogradu uručena su tradicionalna priznanja za najbezbednije vozače u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u 2023. godini.

Za najbezbednijeg vozača u kategoriji podoficira proglašen je zastavnik prve klase Jovan Medojević iz 72. brigade za specijalne operacije, dok su u kategoriji profesionalnih vojnika i civilnih lica priznanja poneli desetar Života Jerinić i vojni službenik Goran Radojević iz Centralne logističke baze. Oni su u prethodnoj godini prešli najviše kilometara vojnim vozilima za prevoz putnika, opasne robe u tečnom stanju i vangabaritnih sredstava, bez saobraćajnih nezgoda i prekršaja.

Najboljim vozačima priznanja je uručio zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, koji je i predsednik Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju.

Na današnjoj sednici razmatrano je stanje bezbednosti u saobraćaju u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na bezbednost vojnih vozača, i usvojeni su zaključci i mere za dalje unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

Sednice Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju održavaju se dva puta godišnje, a u njegovom radu, osim najodgovornijih starešina saobraćajne službe Vojske Srbije, učestvuju i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
03.04.2024
mp4 (49,65 MB)
Svečanost