Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.02.2024.

Poseta učenika iz Petrovca na Mlavi Vojnoj akademiji



Učenici Srednje škole „Mladost“ i Osnovne škole „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi, sa svojim nastavnicima, posetili su Vojnu akademiju.

Načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević poželeo je dobrodošlicu gostima iz Petrovca na Mlavi među kojima je bilo više od 100 učenika. Tom prilikom, Vojnu akademiju posetili su i direktori OŠ „Bata Bulić“ i Srednje škole „Mladost“ Ivan Radosavljević i Aleksandar Filipović, predsednica Skupštine opštine Petrovac na Mlavi Hristina Đorđević i predsednik Sportskog saveza te opštine Dejan Marković.

Izrazivši zadovoljstvo zbog susreta i prilike da učenici u tom broju posete Vojnu akademiju, pukovnik Blagojević je naglasio da ovaj vid saradnje treba nastaviti i u budućnosti te je dogovorena i uzvratna poseta nastavnika i kadeta Vojne akademije Petrovcu na Mlavi.

Poseta je bila prilika da učenici iz Petrovca na Mlavi sagledaju mogućnosti nastavka školovanja na Vojnoj akademiji i srednjim vojnim školama, a kroz izuzetno sadržajan obilazak vodili su ih kadeti koji su im iz prve ruke približili svoje dnevne obaveze, posebne oblike nastave i vannastavne aktivnosti koje obuhvataju obrazovne i sportske sekcije, kulturno-istorijske manifestacije i takmičenja. Posetili su i spomen sobu koja čuva bogatu i dugu istoriju našeg visokog vojnog obrazovanja, a posebnu pažnju gostima iz Petrovca na Mlavi privukla su kabineti naoružanja i vojne opreme, kao i simulator letenja.

Na Vojnoj akademiji učenici i kadeti odmerili su snage na utakmicama u muškoj i ženskoj konkurenciji u basketu „3 na 3“, ali i u ringu prikazujući veštine u boksu. Utiske sa posete, gosti iz Petrovca na Mlavi i kadeti sumirali su uz zajednički ručak u kadetskom restoranu.
photoFOTOGALERIJA