Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.02.2024.

Borbena obuka jedinica Kopnene vojske



Pripadnici dela pešadijskih i oklopnih jedinica Kopnene vojske realizovali su, na poligonu „Pasuljanske livade“, redovnu borbenu obuku u terenskim uslovima.

Obuka je organizovana s ciljem unapređenja osposobljenosti za borbenu upotrebu ključnog naoružanja u ovim jedinicama, kao i sadejstva snaga u izvođenju operacija Vojske Srbije na taktičkom nivou.

Tokom višednevnih aktivnosti na terenu uvežbavane su radnje i postupci u odbrani i napadu, uz realizaciju bojevih gađanja. Dejstvovano je iz tenkova, borbenih vozila pešadije, protivoklopnih lansirnih oruđa, oklopno-izviđačkih automobila i višenamenskih borbenih vozila na upotrebi u pešadijskim i izviđačkim jedinicama.

Sve vreme je proveravana i ocenjivana taktička i vatrena osposobljenost, a efekat vatre na cilju praćen je u realnom vremenu uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje i prikupljanje podataka sa zemlje i iz vazduha.

Uspešnom realizacijom obuke unapređena je osposobljenost vežbajućih sastava, a ovo je ujedno bila i prilika za proveru snaga za podršku koje su obezbedile neprekidnost sistema veze, transport i ispravnost sredstava ratne tehnike, kao i uslove za smeštaj i ishranu angažovanog ljudstva.
photoFOTOGALERIJA