Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.07.2023.

Završena javna rasprava o nacrtu zakona o vojnom obrazovanju



Ministarstvo odbrane realizovalo je javnu raspravu o Nacrtu zakona o vojnom obrazovanju u periodu od 05. juna do 13. jula 2023. godine.
 
U okviru javne rasprave održani su okrugli stolovi u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, gde je zainteresovana javnost imala priliku da se bliže upozna sa tekstom nacrta propisa, razlozima za njegovo donošenje, kao i novinama u odnosu na važeći Zakon o vojnom obrazovanju.
 
Komentari, predlozi i sugestije, koji su prikupljeni u toku javne rasprave putem elektronske pošte i u okviru diskusije na okruglim stolovima, detaljno su razmotreni, a u tekst propisa implementiran je deo onih za koje je utvrđeno da će kvalitativno doprineti unapređenju materijalnih rešenja propisa.
 
U propisanom roku, izrađen je Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona o vojnom obrazovanju, koji je u skladu sa Odlukom Vlade RS 05 broj 093-5669/2021 od 16. juna 2021. godine, objavljen na portalu e- Konsultacije, a sa istim se možete upoznati i na sledećoj stranici: Javna rasprava.