Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.06.2023.

Redovna obuka timova 72.brigade za specijalne operacije



U skladu sa namenom jedinice, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije redovno izvode kompleksnu obuku za realizaciju zadataka koji podržavaju izvođenje specijalnih operacija Vojske Srbije.

Obuka se sprovodi na celoj teritoriji Republike Srbije, često u saradnji sa helikopterskim jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kako bi ove snage bile u potpunosti osposobljene za realizaciju zadataka i operacija koje uključuju i vertikalni manevar.

Borbeni timovi jedinice su ove nedelje desantirani na više lokacija, gde su rešavali taktičke i vatrene zadatke, uz savlađivanje vertikalnih prepreka na kopnu. Uvežbavano je ubacivanje, specijalno izviđanje i izvođenje diverzija i protivterorističkih dejstava u ekstremnim vremenskim i terenskim uslovima.

Pripadnici  jedinice su u toku realizacije zahtevnih aktivnosti na terenu potvrdili vrhunski nivo psihofizičke, vatrene i taktičke osposobljenosti, jaku volju, čvrst moral i rešenost da budu udarna snaga Vojske Srbije u službi očuvanja mira i slobode.
photoFOTOGALERIJA