Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.05.2023.

Ministar Vučević i ambasador SAD Hil obišli izložbu u Novom SaduPotpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil obišli su danas izložbu „Američka medicinska misija za Srbiju i srpsku vojsku u vreme Velikog rata 1914-1918.“ u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada.

Obilasku izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Kroz postavku izložbe vodio ih je direktor Istorijskog arhiva Petar Đurđev, koji je ministru Vučeviću i ambasadoru Hilu govorio o ulozi i značaju američkih sanitetskih misija i srpskog vojnog saniteta u Velikom ratu.

Autori izložbe su istoričari Nada Petrović i Milan Tlačinac.

Izložbu je organizovalo „Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca“ i Istorijski arhiv Grada Novog Sada, uz podršku Ministarstva odbrane.

Izložba „Američka medicinska misija za Srbiju i srpsku vojsku u vreme Velikog rata 1914-1918.“ u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada otvorena je do 31. maja 2023.

Ministar Vučević i ambasador Hil obišli su danas i izložbu u Istorijskom arhivu – „Vojne kape i šlemovi od sredine 19. veka do danas“, koju su priredili autori Zoran Veljanović i novosadski kolekcionar Dejan Kragić. Izložba, posvećena delu vojničke istorije i tradicije, prikazuje više desetina muzejskih predmeta hronološki složenih prema periodima, državama i rodovima.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.05.2023
mp4 (99,86 MB)
Obilazak