Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.05.2023.

Obilazak centara Ministarstva odbrane Kragujevac i Požarevac



Vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Siniša Radović, sa načelnikom Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse pukovnika Gorana Desančića, obišao je Regionalni centar Ministarstva odbrane Kragujevac.

Tom prilikom, pomoćnik ministra Radović upoznao se sa organizacijom rada, stepenom dostizanja postavljenih ciljeva i realizacije težišnih zadataka Regionalnog centra MO Kragujevac.

On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom Centra i definisao osnovne smernice za dalji rad u poslovima planiranja priprema za odbranu i vojne, radne i materijalne obaveze. U okviru obilaska održan je i radni sastanak sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem i predsednikom Skupštine grada Kragujevca Miroslavom Petrašinovićem.

Pomoćnik ministra Radović obišao je, takođe, i Centar MO za lokalnu samoupravu Požarevac i tom prilikom se sastao sa gradonačelnikom Požarevca Sašom Pavlovićem.

Na sastancima sa predstavnicima gradske vlasti u Kragujevcu i Požarevcu istaknuto je obostrano zadovoljstvo stepenom i kvalitetom dosadašnje saradnje organa gradske vlasti i teritorijalnih organa Ministarstva odbrane, uz spremnost za dalje jačanje u obostranom i opštem interesu.  

Sastancima su, uz v.d. pomoćnika ministra za ljudske resurse i načelnika Uprave za obaveze odbrane, prisustvovali i načelnik Regionalnog centra MO Kragujevac i načelnici centara MO za lokalnu samoupravu Kragujevac i Požarevac.
photoFOTOGALERIJA