Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.04.2023.

Studijska poseta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane Bosni i Hercegovini



Polaznici 12. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) boravili su u studijskoj poseti Bosni i Hercegovini.

Boraveći u Sarejevu, polaznici VSBO obišli su institucije predsedništva i oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Predstavnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, EUFOR -  operacije „Althea”  i Organizacije NATO štaba Sarajevo upoznali su polaznike sa zadacima, organizacijom i realizacijom državnih i naddržavnih vojnih organizacija u BiH.

Tokom posete Sarajevu, prijem za polaznike VSBO organizovala je predsedavajuća Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović koja ih je upoznala sa stanjem i pravcima delovanja Bosne i Hercegovine.

Načelnik Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” pukovnik Mićo Suvajac zahvalio je domaćinima, a studijska poseta Bosni i Hercegovini nastavljena je posetom Banja Luci u kojoj su polaznici VSBO imali priliku da sagledaju opremljenost, osposobljenost i angažovanje snaga bezbednosti Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Polaznici VSBO obišli su Centar za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, gde su ih primili resorni ministar Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević, a imali su priliku da obiđu Upravu za obezbeđenje ličnosti i objekata, žandarmeriju i helikoptersku jedinicu.

Prijem za polaznike VSBO organizovao je predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, a prisustvovali su mu generalni konzul Republike Srbije u Banja Luci Miloš Vujić i savetnik predsednika Republike Srpske Siniša Vidojević.

Studijska poseta Bosni i Hercegovini završena je obilaskom kasarne “Kozara”.
photoFOTOGALERIJA