Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.03.2023.

Obuka polaznika Osnovnog kursa za podoficire



U Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ u Pančevu realizuje se obuka polaznika 21. klase Osnovnog kursa za podoficire, koji su svoje usavršavanje započeli početkom ovog meseca.

Šestomesečno osposobljavanje za početne podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije pohađaju profesionalni vojnici koji su uspešno završili Liderski kurs i svojim zalaganjem i postignutim rezultatima u jedinici pokazali da su spremni za ovaj nivo usavršavanja.

U okviru prvog – zajedničkog modula, koji je sada u toku, polaznici kursa se obučavaju za komandovanje jedinicom ranga odeljenja, izvršavanje opštih taktičkih radnji i rešavanje vatrenih zadataka u borbenim dejstvima, kao i za metodski pravilno izvođenje osnovne individualne i opštevojne obuke. 

Buduće podoficire po završetku prvog modula očekuje specijalistička obuka za početne starešinske dužnosti u okviru svog roda ili službe, a potom i tronedeljno stažiranje u jedinicama Vojske Srbije. Oni koji uspešno savladaju sve module biće unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.
photoFOTOGALERIJA