Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.12.2022.

Promocija najmlađih podoficira Ratnog vazduhoplovstva i PVO



Vojna svečanost povodom  prijema u profesionalnu vojnu službu polaznika 3. klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane održana je danas u Domu Garde u Beogradu.

U profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira, sa činom vodnika, primljeno je 79 polaznika Kursa koji su, nakon selekcije po konkursu, uspešno završili usavršavanje za poslove održavanja sredstava u jedinicama ovog vida Vojske Srbije. 

Tokom šestomesečnog usavršavanja oni su se osposobili za dužnosti avio-oružara, avio-tehničara i operatora na radarskim i raketnim sistemima, i u potpunosti spremni započinju podoficirsku karijeru u Vojsci Srbije. Najboljima među njima — vodnicima Marku Aranđeloviću, Aleksi Đokoviću i Nikoli Ivanoviću, uručene su nagrade za postignute odlične rezultate na ovom usavršavanju.

Današnjoj svečanosti su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, predstavnici jedinica Vojske Srbije, te rodbina i prijatelji najmlađih podoficira Vojske Srbije.
photoFOTOGALERIJA