Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.11.2022.

Obuka tehničkog sastava za održavanje helikoptera „gazela“U Centru za obuku Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u toku je obučavanje pripadnika Vojske Srbije vazduhoplovnotehničke specijalnosti za tehničko održavanje helikoptera „gazela“.

Obuka se realizuje na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, a cilj je teorijsko i praktično osposobljavanje oficira, podoficira i civilnih lica za održavanje i opsluživanje ovog tipa vazduhoplova u prvom i drugom nivou održavanja.

U skladu sa propisanim standardima, obuka je modelovana tako da polaznicima pruži specifična znanja o principima rada vazduhoplova i procedurama i postupcima koji se sprovode prilikom održavanja motora, uređaja, konstrukcije, te navigacijskih instrumenata i vazduhoplovne opreme.

Značaj ove obuke se ogleda u osposobljavanju novih generacija kadra vazduhoplovnotehničke specijalnosti za opsluživanje helikoptera „gazela“, koji se u Vojsci Srbije koristi za realizaciju širokog spektra letačkih zadataka u miru i ratu.
photoFOTOGALERIJA