Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.10.2022.

Zapažen uspeh vojnih sportista na Grend slem turniru u džudou u Abu DabijuPripadnici Sportske jedinice Vojne akademije vojni službenici Aleksandar Kukolj i Anja Obradović učestvovali su na Grend slem turniru u džudou koji je održan u Abu Dabiju, gde su u izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji ostvarili odlične rezultate.

Aleksandar Kukolj osvojio je treće mesto u kategoriji do 100 kilograma, dok je Anja Obradović za malo ostala bez bronzanog odličja osvojivši peto mesto u kategoriji do 63 kilograma. Kukolj je u prvom kolu bio slobodan, u drugom kolu je savladao Hrvata Marka Kumrića, u trećem kolu je pobedio Francuza Alehandra Idira, nakon čega ga je u četvrfinalu pobedio Španac Nikolos Šeradašvili. Do bronzane medalje je došao sa dve pobede u repasažu protiv Danca Matijasa Madsena i Rumuna Ešli Gonzalesa.
 
Anja Obradović se posle tri pobede u grupnoj fazi turnira plasirala u polufinale, gde je poražena od Portugalke Barbare Timo, a u borbi za bronzanu medalju izgubila je od Holađanke Van Lishut.
photoFOTOGALERIJA