Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.09.2022.

Ministar Stefanović: „Kornetom“ značajno unapređena sposobnost naših jedinica za protivoklopna dejstva



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović izjavio je  da je naša vojska danas opremljena nekim od najsavremenijih sredstava naoružanja i vojne opreme, kojima su značajno unapređene operativne sposobnosti naših jedinica, što je čini snažnim garantom očuvanja mira i stabilnosti naše zemlje.

- U toku je intenziva obuka pripadnika jedinica Četvrte brigade naše kopnene vojske, koje su opremljene protivoklopnim raketnim sistemima „kornet“. Naši momci i devojke koji čine borbene posluge uvežbavaju otkrivanje i praćenje ciljeva i pripremu za dejstvo, dok ih u nastavku očekuju bojeva gađanja, na kojima će u praksi provereti dostignuta  znanja i veštine za efikasnu upotrebu ovog sredstva u dnevnim i noćnim uslovima – rekao je ministar Stefanović.

Kako je naveo, uvođenjem jednog od najsavremenijih sistema za borbu protiv tenkova i oklopnih vozila u naoružanje Vojske Srbije značajno su unapređene njene sposobnosti za protivoklopna dejstva, ali i istakao da su, uz intezivna opremanja, za efikasnost izuzetno važne i stalne obuke naših vojnika.

- Opremamo se i uvežbavamo da bismo svima poslali jasnu poruku da je Srbija čvrsto opredeljena da živi u miru i stabilnosti i da ima Vojsku koja svojom snagom garantuje da će tako i biti. Vojsku koja svojom jačinom jasno poručuje da niko ni ne pomišlja da bi mogao da ugrozi miran san našeg naroda i puteve razvoja naše zemlje, jer ćemo svoje i te kako umeti da zaštitimo – poručio je ministar Stefanović.  
photoFOTOGALERIJA