Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.08.2022.

Interni konkurs o popuni formacijskih mesta u Upravi za tradiciju, standard i veterane



 
MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE
SEKTOR ZA LjUDSKE RESURSE
UPRAVA ZA TRADICIJU, STANDARD I VETERANE
 
Raspisuje
 
I N T E R N I  K O N K U R S
o popuni formacijskih mesta u Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane prijemom podoficira na neodređeno vreme na službi u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane u profesionalnu vojnu službu u svojstvu oficira na neodređeno vreme putem internog konkursa
 
 
  1. referent za plan i analizu, FČ kapetan prve klase, FVES FF004, mesto službovanja Beograd – 1 izvršilac.
 
      OPŠTI USLOVI KONKURSA:
 
  • da je kandidat punoletni državljanin Republike Srbije;
  • da je zdravstveno sposoban za rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije;
  • da ima odgovarajuću stručnu spremu za radno mesto na koje konkurišu;
  • da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa;
  • da se protiv njega ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da nije osuđivan za takva dela kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci;
  • da nije stariji od 45 godina;
  • da je zaposlen u svojstvu podoficira u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.
 
POSEBNI USLOVI KONKURSA:
 
      -    stečeno zvanje diplomiranog ekonomiste;
  • poznavanje rada na računaru i ECDL sertifikat osnovni modul;
  • da kandidat u toku službe nije ocenjivan negativnim službenim ocenama.
   
NAČIN KONKURISANjA I PODNOŠENjA PRIJAVE
 
       Uz prijavu na konkurs, koja treba da sadrži osnovne lične podatke, adresu i kontakt telefon, pretpostavljenoj komandi ili jedinici – ustanovi u kojoj su na službi kandidati dostavljaju kratku biografiju i:
  • izvod iz matične knjige rođenih (original ili kopija overena u sudu, opštini ili javnog beležnika, ne stariji od šest meseci);
  • uverenje o državljanstvu (original ili kopija overena u sudu, opštini ili javnog beležnika, ne starije od šest meseci);
  • diplomu o stečenom visokom obrazovanju 240 ESPB i zvanju diplomirani ekonomista (original ili kopija overena u sudu ili opštini ili kod javnog beležnika);
  • uverenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti (ne starije od šesr meseci);
  • uverenje nadležnog organa MUP-a da kandidat nije krivično osuđivan kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci (ne starije od šest meseci);
  • overenu kopiju sertifikata o poznavanju rada na računaru, prema standardu ECDL, osnovni nivo;
  • preporuku starešine na položaju komandanta bataljona, njemu ravnom ili višem položaju, odnosno neposredno pretpostavljenog rukovodioca.
 
       Pretpostavljene komande i jedinice – ustanove u kojoj su kandidati na službi dostaviće uz prijavu kandidata, po službenoj dužnosti iz dosijea personalnih podataka, i:
  • potvrdu nadležnog starešine da kandidat nema negativnih službenih ocena i prosek službenih ocena u toku službe;
  • overen karton osnovnih ličnih podataka (KOLP).
 
Komande jedinica – ustanova primljene molbe dostavljaju službenom poštom na adresu:
 
UPRAVA ZA TRADICIJU, STANDARD I VETERANE,
Nemanjina broj 15, Beograd, sa naznakom
„za konkurs za prijem u službu”.
 
Kandidati koji uđu u najuži izbor, pre prijema na traženo radno mesto, a na zahtev komisije za izbor, dostaviće lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti.
      
       IZBORNI POSTUPAK
 
Izborni postupak će se sprovesti samo među kandidatima koji ispunjavaju sve uslove konkursa.
 
Sa svim kandidatima, među kojima se sprovodi izborni postupak, konkursna komisija će obaviti razgovor, nakon čega će kandidati biti upućeni na lekarski pregled, fizičku proveru i psihološko testiranje u nadležne ustanove.
 
Za kandidate koji ispunjavaju uslove konkursa i zadovolje kriterijum psihološke procene, lekarskog pregleda i fizičke provere, uz njihovu pisanu saglasnost, biće izvršena bezbednosna provera.
 
Postupak izbora kandidata sprovodi se po principu eliminacije, tako da neispunjavanje kriterijuma na prethodnoj proveri – proceni isključuje upućivanje na dalje provere – procene.
 
Poziv na razgovor i ostala obaveštenja dostavljaju se kandidatu na adresu koja je navedena u prijavi na konkurs, odnosno na adresu jedinice – ustanove u kojoj je lice na službi.
 
Rezultate prijavljenih kandidata utvrdiće konkursna komisija za prijem u profesionalnu vojnu službu na osnovu sledećih merila za izbor:
  1. prosek ocena na osnovnim studijama – do 60 bodova (proizvod ocene i broja 6);
  2. provera fizičke sposobnosti – do 15 bodova (proizvod konačne ocene i broja 3);
  3. psihološka procena kandidata – do 15 bodova (proizvod konačne ocene i broja 3);
  4. razgovor – do 10 bodova (proizvod konačne ocene i broja 2).
 
Ukoliko se kandidat ne odazove pozivu radi obavljanja opšteg lekarskog pregleda, provere fizičke sposobnosti, psihološke procene i upućivanja na medicinsko-zdravstvenu procenu, smatraće se da je odustao od daljeg učešća u izbornom postupku.
 
Prilikom dolaska na proveru opštih sposobnosti kandidati sa sobom obavezno nose i ličnu kartu ili vojnu legitimaciju.
 
Odluku o prijemu doneće nadležni starešina i o njenom sadržaju biće obavešteni svi kandidati koji učestvuju u izbornom postupku.
 
Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objavljivanja.
 
Sve eventualne troškove putovanja do kasarni i vojnozdravstvenih ustanova radi realizacije selekcije, psihološke i medicinsko-zdravstvene procene, kao i eventualne troškove smeštaja i ishrane snose kandidati koji su se prijavili za popunu formacijskih mesta oficira.
 
Konkursna dokumentacija neće se vraćati kandidatima.
 
Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive ili nepotpune prijave, uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi na traženi način, neće se uzimati u razmatranje i biće odbačene zaključkom protiv koga se može izjaviti žalba.
 
Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 011/3203-472 (zk Branko Ćurčić), e-mail: utsv@mod.gov.rs i na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije (www.mod.gov.rs).