Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.06.2022.

Obuka za podoficire u Ratnom vazduhoplovstvu i PVOU jedinicama Komande za obuku u toku je usavršavanje polaznika treće klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, koji su uspešno prošli selekciju po javnom konkursu iz februara ove godine.
Njihovo osposobljavanje traje šest meseci i realizuje se u četiri modula, nakon čega će biti promovisani u čin vodnika i stupiti u profesionalni stroj pripadnika Vojske Srbije.
 
Prva dva modula, tokom kojih polaznici stiču znanja neophodna za obavljanje osnovnih vojničkih dužnosti i razvijaju liderske sposobnosti za komandovanje odeljenjima, realizuju se u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“. Budući podoficiri se nakon toga upućuju na specijalističku obuku u Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO, gde će se praktično osposobljavati za rukovanje sredstvima rodova i službi.
Poslednja faza usavršavanja se realizuje u jedinicama Vojske Srbije, gde se u skladu sa radnim mestima za koja su konkurisali kandidati obučavaju za avio-oružare, avio-tehničare i operatore na radarskim i raketnim sistemima, kako bi spremno dočekali prve starešinske dužnosti u Ratnom vazduhoplovstvu i PVO.
 
photoFOTOGALERIJA