Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.06.2022.

Poseta Ministarstvu odbrane Kraljevine Norveške



Pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević predvodila je delegaciju Ministarstva odbrane koja je boravila u poseti Kraljevini Norveškoj.

Delegaciju su u Oslu primili generalni direktor Uprave za personalnu politiku, kompetencije i zajedničku pravnu službu Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške Kristina Kjersti Klabo i direktor Centra za integritet u sektoru odbrane Ministarsva odbrane Norveške Per A Kristensen.

U fokusu posete bili su razgovori o saradnji na projektu „Unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije“.

Projekat, koji je norveška strana zainteresovana da podrži, za cilj ima unapređenje kadrovske politike, jačanje integriteta i profesionalizma kroz aktivnosti funkcije upravljanja ljudskim resurima, od procesa planiranja, regrutacije i selekcije do unapređenja zakonodavnog okvira i administrativnih procedura.

Tokom razgovora, predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Kraljevine Norveške predstavili su okvir upravljanja ljudskim resursima, procedure i nadležnosti, a bilo je reči i o obaveznom služenju vojnog roka.