Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.05.2022.

Vrhunski rezultati vojnih višebojaca na trci "Tribalion"



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima sportske sekcije vojnog višeboja Vojne akademije i Vojne gimnazije na ostvarenim rezultatima, koje su postigli na planinskoj trci sa preprekama "Tribalion" održanoj danas na planini Tari u do sada najjačoj konkurenciji od preko 2.000 takmičara.
"Još jedan u nizu uspeha vojnih višebojaca, koji svakom novom medaljom pokazuju koliko su sjajni i neprikosnoveni!

U planinskoj trci sa preprekama “Tribalion” na Tari, u najvećoj konkurenciji do sada, postigli su vrhunske rezultate - u trci na 12 km vojni gimnazijalci osvojili su drugo, a njihove kolege sa Vojne akademije treće mesto u ekipnoj konkurenciji. Na trci dužine 23 km ekipa Vojne akademije osvojila je treće mesto.

Svaka čast, momci i devojke! Vaša snaga, izdržljivost i čelična volja su za primer svim mladim ljudima, ponosan sam na vas!", napisao je ministar Stefanović na svom Fejsbuk nalogu.

Na iscrpljujućim takmičarskim stazama sa preprekama uklopljenim u prirodno okruženje zahtevnog planinskog terena bio je  pravi izazov prikazati veštinu u savlađivanju prepreka uz kombinaciju psihofizičke snage i izdržljivosti. Staza „Green“ je na trasi od 12 kilometara imala oko 400 metara kumulativnog uspona i 25 prepreka dok je pred takmičare staza „Challenge“ dužine 23 kilometra stavila 35 prepreka i 1.150 metara uspona. 

Preskakanje greda i kombinovanih drvenih zidova i lestvi, savlađivanje vodenih prepreka, nošenje i vuča tereta usponom, puzanje kroz blato, gađanje mete kopljem, samo su neke od veoma zahtevnih prepreka koje daju draž ovakvim nadmetanjima, a ukoliko takmičar ne može da savlada prepreku, radi se zamenska vežba visokog kardio intenziteta.

Vojni višebojci Vojne akademije i Vojne gimnazije plasmanom na "Tribalionu"  nastavljaju seriju vrhunskih rezultata na prestižnim sportskim manifestacijama.
photoFOTOGALERIJA