Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.05.2022.

Dobrovoljno služenje vojnog roka predstavljeno tokom prikaza sposobnosti Vojske Srbije „ŠTIT 2022”



Ministarstvo odbrane je u subotu 30. aprila, tokom prikaza sposobnosti Vojske Srbije „ŠTIT 2022” na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, zainteresovanim građanima predstavilo koncept dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem i vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire. Dan ranije, novi koncept dobrovoljnog služenja vojnog roka predstavljen je u Vršcu i Vlasotincu.

Promovisanje dobrovoljnog služenja vojnog roka nastavljeno je na „Radio televiziji Kragujevac”, „Humana TV plus” i „Televiziji Hit plus Batočina”, kao i u vestima drugih lokalnih medijskih kuća.

Svi zainteresovani kandidati prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem mogu da podnesu nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko Portala eUprave i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“.

Kontakti regionalnih centara Ministartva odbrane mogu se pronaći na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf.
photoFOTOGALERIJA