Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.03.2022.

Ministar Stefanović najavio nove „nore“ za Vojsku SrbijePotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pogone fabrike „Borbeni složeni sistemi“ u Velikoj Plani. On je najavio da će ove nedelje biti isporučeno šest novih samohodnih haubica “nora” Vojsci Srbije, ali i da fabrika trenutno radi na novih šest višenamenskih oklopnih vozila “lazar” i novim količinama borbenih oklopnih vozila “miloš”.   

-Nastavljamo razgovore sa našim partnerima iz odbrambene industrije i ovde možete da vidite kojom impresivnom brzinom se nastavlja opremanje Vojske Srbije našim domaćim naoružanjem. Ovde smo mogli da vidimo novih šest haubica “NORA”, koje će biti isporučene ove nedelje našoj Vojsci, zatim novih šest „Lazara“ i nove količine „Miloša“ koje se rade – rekao je ministar Stefanović, nakon obilaska fabrike.
 
On je istakao da se razmišlja i o novim količinama složenih borbenih vozila za jedinice naše vojske, ali da se radi i na drugim razvojnim projektima.
 
- U ovim vremenima veoma je važno da naša zemlja ima kapacitet da se osloni na svoju vojnu industriju i da su naši ljudi iz vojne industrije na vreme razmišljali i o materijalima i o svemu onom što je bilo potrebno, da ne bi morali danas da kupuju po najskupljim cenama. Drago mi je da su razmišljali i o proizvodnji cevi, pošto imamo našu cevaru, što pruža mogućnost da te cevi u budućnosti budu i za naše tenkove i za naša artiljerijska sredstva – rekao je ministar Stefanović.

On se zahvalio na ozbiljnom radu direktoru Jugoimport SDPR-a Jugoslavu Petkoviću i direktoru SDPR-ove fabrike “Borbeni složeni sistemi” u Velikoj Plani Ognjenu Oliveriću, kao i pomoćniku ministra odbrane za materijalne resurse Nenadu Miloradoviću.
 
- Velikim naporima učinili su da ovih prethodnih nekoliko godina proizvodnja u domaćoj industriji bude i impresivna i efikasna. Hvala i svim majstorima koji, kao što vidite, ovde danonoćno rade da bi naša vojska bila opremljena i naši vojnici zaštićeni na najbolji mogući način – rekao je ministar Stefanović.

Današnjem obilasku sa ministrom odbrane prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, direktor “Jugoimport SDPR” Jugoslav Petković, direktor fabrike “Borbeni složeni sistemi” Ognjen Oliverić i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.03.2022
mp4 (88,26 MB)
Obilazak
23.03.2022
mp4 (152,64 MB)
Izjava ministra Stefanovića