Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.01.2022.

Ministar Stefanović: Srbija predvođena Vučićem posvećena miru i ekonomskom razvoju



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske, poručio je sinoć u izjavi za RTS da je Srbija predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem posvećena miru, ekonomskom razvoju i da želi da zajedno sa svojim komšijama gradi stabilno okruženje i bolji život svih ljudi koji žive u našem delu Evrope.

- Razgovarao sam sa svojim kolegom iz Ujedinjenog Kraljevstva ministrom odbrane Benom Volasom o unapređenju naše strateške odbrambene saradnje. Za nas je saradnja sa Velikom Britanijom veoma značajna i želimo da ono što smo postigli do sada i unapredimo i u smislu treninga i obuka za naše vojnike, saradnje u oblasti ABHO do vojno-obrazovne - rekao je ministar Stefanović.

Kako je naveo, za nas je značajan i doprinos koji Ujedinjeno Kraljevstvo može da da našoj ekonomiji, u šta spada i vojna industrija, zbog čega su jedna od tema razgovora bili i potencijalni oblici saradnje u ovoj oblasti.

- Razgovarali smo i o učešću u mirovnim misijama pod okriljem Ujedinjenih nacija i Evropske unije, jer je to dobar prostor da naši vojnici steknu iskustvo i znanja kakve imaju savremene vojske. Na taj način, takođe, povećavamo ugled naše zemlje i doprinosimo stabilnosti i miru u svetu - rekao je Stefanović.

On je istakao da Srbija predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem ostaje posvećena stabilnosti i bezbednosti našeg regiona, te da je upoznao ministra Volasa i Stjuarta Piča, specijalnog izaslanika britanske Vlade za Zapadni Balkan, tokom razgovora sa predsednikovom inicijativom Otvoreni Balkan i projektima koje ona podrazumeva.

- To su važni projekti, oni pokazuju da je Srbija posvećena miru, posvećena jačanju ekonomije i da želi da zajedno sa svojim komšijama gradi stabilno okruženje i bolji život svih ljudi, koji žive u našem delu Evrope - rekao je ministar odbrane.
videoVIDEOGALERIJA
24.01.2022
mp4 (239,98 MB)
Izjava ministra Stefanovića