Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.01.2022.

Obuka vojnika u Gardi Vojske SrbijeVojnici generacije „septembar 2021“ koji su na drugi period dobrovoljnog služenja vojnog roka upućeni u Gardu prolaze obuku za izvršavanje kolektivnih zadataka jedinice u kasarni „Dedinje“ u Beogradu.

Nakon što su u centrima Komande obuku uspešno savladali sve sadržaje individualne obuke, vojnici u ovom periodu imaju priliku da usvoje raznovrsna znanja i upoznaju se sa specifičnim zadacima koje realizuje ova elitna jedinica Vojske Srbije.

Vojnici se u Gardi osposobljavaju za realizaciju vojnih počasti, obavljanje službe obezbeđenja objekata i ljudi, rukovanje različitim streljačkim naoružanjem te upotrebu telekomunikacionih sredstava, u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani, uz akcenat na vrhunsku strojevu izgrađenost, koja mora da krasi svakog gardistu.

Po završetku služenja vojnog roka vojnicima će biti ponuđena mogućnost zaposlenja u Vojsci Srbije, a najveći broj njih će konkurisati za službu u Gardi, gde će u svojstvu profesionalnog vojnika obavljati odgovorne dužnosti na realizaciji protokolarnih državnih aktivnosti i obezbeđenju objekata od vitalnog značaja za Republiku Srbiju.
photoFOTOGALERIJA