Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.01.2022.

Obuka vojnika na služenju vojnog roka u 63. padobranskoj brigadi



Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2021“ koji su nakon prve faze obučavanja raspoređeni u 63. padobransku brigadu ove nedelje na Kopaoniku realizuju obuku u zimskim uslovima.

Oni su u prethodnom periodu uspešno savladali sadržaje osnovne taktičke obuke, realizovali sva programska gađanja i proveru fizičkih sposobnosti i započeli sa osposobljavanjem za vojnike padobranske specijalnosti.

Pored osnovne obuke u skijanju, vojnici na planini uvežbavaju postupke i taktičke radnje izviđačkih organa u prikupljanju obaveštajnih podataka i obučavaju se za orijentaciju i kretanje po nepoznatom snežnom terenu, izradu i maskiranje skloništa, kao i za vožnju motornih sanki.

Po završetku zimske obuke, očekuje ih preživljavanje u prirodi i realizacija padobranskih skokova, kao najvažniji segmenti osnovne padobranske obuke koju prolaze vojnici na služenju vojnog roka u ovoj elitnoj jedinici Vojske Srbije.

Tokom služenja vojnog roka, za koji ističu da je čin istinskog patriotizma, vojnici pokazuju izuzetnu motivisanost i želju da služe svojoj zemlji kao profesionalni pripadnici Vojske Srbije u 63. padobranskoj brigadi, za šta uslove stiču uspešnim završetkom predstojeće padobranske obuke.
photoFOTOGALERIJA