Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.12.2021.

Ministar Stefanović o napadima na predsednika Vučića i njegovu decu



Izjava potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića:
 
„Monstruozni i skandalozni napadi na predsednika Vučića i njegovu decu se nastavljaju, bez trunke srama, a još manje istine. Udruženi u svojoj mržnji prema Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, u danu kada njihov idol Dragan Đilas u stranim medijima bezočno laže i svom snagom blati svoju zemlju, Krik nastavlja sa sramnom kampanjom napada na predsednikovog sina Danila.


 
Srbija je zemlja pristojnih ljudi i to će i ostati, uprkos svakodnevnom trudu onih koji joj ne žele dobro. Srbija je pravna država koja će umeti i znati da osudi svaki pokušaj nasilja, svaku brutalnu pretnju i izrečenu laž. Danilo Vučić je kriv samo zato što je sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Crtaju mu metu svakog dana, njegovo ime provlače kroz najogavnije laži u svojim medijima, i zajedno sa Đilasom i celom njegovom koalicijom, koriste najniže i najprimitivnije udarce kao sredstvo političke borbe. I baš tako sam i siguran da su ovakvi tekstovi, koji se objavljuju u drugim državama, osmišljeni upravo od strane onih koji ih odmah reemituju u našoj zemlji.
 
Pozivam još jednom celu Srbiju da osudi nasilje, pretnje i laži upućene porodici predsednika Vučića. Srbija nikada više neće biti na kolenima kao u doba njihove vlasti, niti će tolerisati nasilnike i lažove, već će se svom snagom protiv takvih boriti.“