Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.11.2021.

Obuka u oblasti upravljanja projektima u organizaciji Ministarstva odbrane i OEBS



Ministarstvo odbrane organizovalo je zajedno sa Misijom OEBS u Republici Srbiji trodnevnu obuku za deset pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pod nazivom „Priprema predloga projekata bazirana na metodologiji projektnog ciklusa“.

Cilj kursa je jačanje znanja i veština pripadnika sistema odbrane u oblasti upravljanja projektima i apliciranja za korišćenje sredstava iz dostupnih fondova i programa međunarodnih organizacija, kao što su  UN, EU, OEBS,  ali i fondova pojedinih država ili grupa država donatora.

Obuku je u ime Ministarstva odbrane otvorio direktor Direkcije za evropske integracije i upravljanje projektima Sektora za politiku odbrane pukovnik Robert Kordik. On je, tom prilikom, istakao značaj praktične saradnje sa Misijom OEBS u cilju jačanja kapaciteta ljudstva Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u planiranju i izradi kvalitetnih projekata i uspešnom apliciranju za sredstva iz dostupnih fondova.

Pukovnik Kordik je naglasio i da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ove godine intenzivirali rad na projektima iz različitih oblasti i da ova obuka pravovremeno jača profesionalne sposobnosti njenih pripadnika. On je zahvalio Misiji OEBS na podršci i izrazio očekivanje da će se uspešna saradnja nastaviti.

U ime Misije OEBS u Srbiji, viši savetnik za saradnju u oblasti bezbednosti Dimitrij Pankratov pozdravio je učesnike i potvrdio značaj saradnje sa Republikom Srbijom, posebno istakavši saradnju u sektoru bezbednosti uz podsećanje na uspešne primere u dosadašnjoj saradnji.

Tokom obuke, nastavu je izvodila doc. dr. Radmila Miković, profesor na Fakultetu za projektni i inovacioni menadžment i poslovni konsultant na brojnim projektima.
photoFOTOGALERIJA