Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.11.2021.

Ministar Stefanović na sastanku Radne grupe za normalizaciju vazdušnog saobraćaja



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas sastanku Radne grupe za razmatranje pitanja normalizacije vazdušnog saobraćaja iznad Balkana Vlade Republike Srbije, koji je održan u Domu Garde na Topčideru.

Stefanović je istakao da je neophodno sagledati trenutno stanje, koje je izuzetno kompleksno, i odrediti smernice za dalje postupanje, kako bi Srbija zaštitila svoje interese.

“Aktivnosti, koje se jednostrano preduzimaju na normalizaciji vazdušnog saobraćaja u donjem sloju iznad naše južne pokrajine, suprotne su Rezoluciji 1244, i one će se, da budemo iskreni, nažalost verovatno nastaviti. Mi moramo dobro da razmotrimo kako da ne dozvolimo da samo protiče vreme i da imamo sled događaja, u kojima će nas faktički zaobilaziti. Moramo da procenimo šta je to što možemo konkretno preduzeti, i kroz razgovore sa međunarodnim snagama, kako bi zaštitili naše interese“, rekao je ministar Stefanović.
     
Sastanku Radne grupe, kojom predsedava ministar odbrane, prisustvovali su pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić i drugi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su članovi Radne grupe, kao  i članovi iz Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini, Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
26.11.2021
mp4 (68,96 MB)
Sastanak Radne grupe