Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.09.2021.

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Ruske Federacije Bocan - Harčenkom



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o saradnji naših dveju zemalja u oblasti odbrane.
 
Ministar odbrane istakao je da je saradnja Srbije i Ruske Federacije u oblasti odbrane izuzetno dobra, te da je činjenica da je Srbija ove godine prvi put bila jedna od 11 država suorganizatora Međunarodnih vojnih igara, u kojoj je održano takmičenje u disciplini „Čuvar reda“ posebno značajna.

On je izrazio zadovoljstvo nastavkom razvijene vojnotehničke saradnje dveju zemalja i ujedno uputio poziv za učešće ruskih predstavnika na predstojećem vojnotehničkom sajmu „Partner 2021”, koji se u  oktobru održava u Beogradu.
 
Ministar Stefanović izrazio je i ovom prilikom zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci koju Ruska Federacija pruža Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, posebno u ovim teškim trenucima koje srpsko stanovništvo proživljava na Kosovu i Metohiji. On je ocenio da aktuelna situacija, u kojoj Priština nametanjem novih jednostranih mera krši slobode kretanja, predstavlja nastavak nepoštovanja Briselskog sporazuma.
 
Kako je istakao, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije odlučno prate politiku predsednika Aleksandra Vučića da Srbija bude faktor stabilnosti u ovom delu Evrope, ali da ne dozvoli ugrožavanje bezbednosti Srba koji žive u našoj južnoj pokrajini.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.09.2021
mp4 (45,19 MB)
Sastanak