Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.06.2021.

Obaveštenje



Ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske gospodin Ben Volas boraviće 16. i 17. juna 2021. godine u prvoj zvaničnoj poseti Republici Srbiji.
 
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović dočekaće ministra Volasa 16. juna u 13.00 časova na Vojnom aerodromu „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“ na Batajnici.
 
Zvanični razgovori delegacija Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva odbrane UK Velike Britanije i Severne Irske održaće se od 16.00 do 17.00 časova u zgradi Starog Generalštaba. Posle sastanka planirane su izjave za medije ministara Stefanovića i Volasa.
 
Pozivamo redakcije zainteresovane za praćenje svečanog dočeka i zvaničnih razgovora delegacija dva ministarstva da dostave akreditacije na adresu: info@mod.gov.rs, najkasnije u sredu 16. juna do 09.00 časova. Potrebno je da prijave za akreditaciju sadrže: aktivnost koja se prati (svečani doček na aerodromu Batajnica ili zvanični razgovori u Starom Generalštabu), ime, prezime, dužnost u redakciji, broj lične karte za sve članove ekipe i kontakt telefon vođe ekipe.
 
Takođe, molimo ekipe da na dan događaja budu ispred ulaza na Vojni aerodrom „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“ na Batajnici u 12.00 časova, odnosno na ulazu u zgradu Starog Generalštaba u ulici Kneza Miloša najkasnije do 15.30 časova radi neophodnih priprema.
 
 
Osoba za kontakt: major Milan Gujanica 064/8329-208.